Siirry pääsisältöön

Kevätlentsu+muita juttuja/Springflu+other things

Onni on uusi raapimalauta/Happiness is a new scratching board (by Siiri)
Sepon hobbypahvilaatikko taustalla/Seppos's hobby cardboard box on background
 
Huhtikuu meni melkein kokonaan sairastellessa, jatkui kyllä toukokuun puolellekin. Ensin oli kaksi viikkoa kestävä flunssa, ilman yskää mutta kova nuha, Kun siitä paranin kävin ottamassa koronarokotteen (14.4.21) ja heti seuraavalla viikolla sairastuin vielä kovempaan flunssaan. Nyt oli yskäkin mutta ei ollut kuumetta. Näihin flunssiin liittyi myös päänsärky ja lihassärky. Kova väsymys myös vaivasi. Eli olin vain viikon ajan terveenä. Kävin myös koronatestissä mutta se oli negatiivinen, kuten osasin odottaakin.

 Onneksi on näitä kissoja, jotka aina jaksavat piristää.

--------------------------------------------------------------------

I was sick almost whole April and it continued to the beginning of May. First flu I got around Easter, that lasted for two weeks. When I was through with that and felt well I took my covid-19 vaccination. After that, the next week I got the flu back and I was sick for 3 weeks, terrible flu without fever. I was also very tired. So, I was healthy only one week. I was also tested for corona-virus and it came back negative as I expected.

I'm lucky to have cats here home, they can always cheer me up.

Piri antaa pusuja/Piri giving kisses

Vappu tuli ja meni 😀. Olin sairaana ja en jaksanut leipoa perinteisiä vappumunkkeja. Leivon munkit viikkoa myöhemmin. Hyviltä ne maistuivat silloinkin.
------------------------------------------------------------------------
1st of May came and went 😀. I was sick and couldn't bake my traditional Finnish doughnuts. I baked them a week later. They tasted as good as before. You shouldn't confuse Finnish doughnuts to American or English style doughnuts, they are totally different product. Finnish doughnuts are made with yeast.


Sitten tulikin jo äitienpäivä. Hanna ja Mikko tuli Seinäjoelta käymään. Heillä oli myös omia juttuja viikonlopun aikana. Tein itse täytekakun, koska halusin omatekoisen kakun, enkä kaupasta ostettua. Hanna sanoi, että jos isä leipoisi, niin se hakisi kaupasta kakun. Tein suklaakakun: kuorrutteen/täytteen ohje on Fazerin suklaakakusta. Riittää juuri 6 munan kakkuun. Kostutin kakun cocacolalla ja välissä on myös vadelmahilloa.
Kuorrute/täyte
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin sinistä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Sulata suklaa, vispaa kerma vaahdoksi , sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. 
Lisää sula suklaa tuorejuustoon  ja sekoita. Lisää sekaan kermavaahto ja sekoita. 
100g suklaata, joka jää yli: sulatan ja teen valutusreunan kakkuun ja teen muitakin koristeita.
---------------------------------------------------------------------------
Then came Mother's day. Hanna and Mikko came from Seinäjoki to visit and they gad also their own things to do. I made myself a layered cake, cause I wanted home-baked cake not bought cake. Hanna said that if father bakes he goes to shop and buys cake. I made chocolate-cake. I moisten the cake with coca-cola and there's raspberry-jam in between layers. I used chocolate topping in layers too. Sorry that I'm not translating the topping recipe.


Sain keltaisen ruusun äitienpäivänä. Toivottavasti elää niin kauan, että saan sen istutettua ulos.
--------------------------------------------------------------------------
I got this beautiful yellow rose for Mother's day. I hope it's still alive when I'm going to plant it outside.

Hanna sai vihdoin ajokortin itselleen. Jätti aikoinaan autokoulun kesken monta vuotta sitten, nyt otti härkää sarvista ja sai kortin. Kun lähtivät Mikon kanssa täältä takaisin Seinäjoelle, niin Hanna ajoi ensimmäisen pitkän matkan autolla. Harmittavasti Mikko jäi kuvassa Hannan taakse. Onnea Hanna-rakas ajokortistasi ja turvallisia kilometrejä!
---------------------------------------------------------------------------
Hanna got finally her driving licence. Many years ago she didn't finish the driving-school but she "tackled the bull" now and got it. Hanna was driving when she left back to Seinäjoki with Mikko, it was Hanna's first long distance driving. Pity that Mikko is behind Hanna in this picture. Congratulations dear Hanna for your licence and I'm wishing you safe kilometres! 

Tämä on kiva lahja. Anna oli tehnyt itse saippuaa ja antoi minulle lahjaksi. Tuoksuna greippi ja nuo tassut keskellä on vuohenmaitoa. Kiitos Anna-rakas!! 💓
------------------------------------------------------------------------
This gift is so cute and nice. Anna has been making some soap. Fragrance is grapefruit and those cute paws are made from goat milk. Thank you dear Anna!! 💓

Ärsyynnyin siihen, että lankakerät pyörii pitkin lattiaa ja virkkasin sitten "korit" lankakerille. Tekniikkana on mosaiikkivirkkaus.Lankana on paksumpaa puuvillalankaa ja virkkuukoukku 4 mm. Sain myös kudottua toisetkin villasukat helix-tekniikalla. Samat värit kuin edellisessä blogipostauksessa mutta laitoin vielä valkoista lankaa sekaan. Hienoja näistä tulee. 
--------------------------------------------------------------------------
I got annoyed that my ball of yarns are always rolling on the floor or falling down from table so I crocheted small "baskets" for them. I used mosaic-technique and thicker cotton yarn with 4 mm hook. I knitted another pair of socks with helix-technique. I used same colors as mentioned in earlier post but added white yarn this time. These turn out really beautiful and cool looking socks.


Maanantaina 17.5.21 oli ensimmäinen ukkosenilma ja se tuli suoraan päälle tällä kertaa. Viime vuonna ei ukkonen tullut kertaakaan päälle. Oli todella upeaa salamointia ja jyrinää. Rakastan ukkosta 💓
---------------------------------------------------------------------------
On Monday 17.5.21 we had first thunderstorm and it was right above us. Last year we didn't have thunderstorm above us at all so now it was really enjoyable for me. Huge thunder and lightings and heavy rain. I just love it 💓

Toukokuussa on aina paljon seurattavaa televisiossa. On tulossa jääkiekon MM-kisat ja parhaillaan on käynnissä myös Euroviisuviikko: kaksi semifinaalia ja finaali. Suuri finaali on lauantaina 22.5. Olen viisujen suuri fani. Ehkäpä teen joskus oman postauksen Euroviisuista. 
On tullut seurattua myös Big Brother Suomi VIP-kauttakin, siellä on ollut mielenkiitoisia "julkkiksia", paljon parempi kuin "tavis"-kaudet. Harmi vaan, että on niin lyhyt, ei edes kolmea viikkoa. 20.5 is the final.
---------------------------------------------------------------------------
In May there's lots to watch from tv. Soon it's time for ice-hockey WM and right now it's Eurovision song contest week with two semifinals and grand final. The grand final is on Saturday 22.5. I'm huge fan of Eurovision. Who knows, I might even make separate post about Eurovison song contest.
 I've been also following Big Brother Suomi "celebrity"-season, there's been very interesting people. It's much better than the ordinary BB. Pity that this celebrity-season is so short, hardly 3 weeks. 20.5 is the final.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa. Tässä ohje mitä itse käytän. 3 kananmunaa 2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.) 150 g sulatettua voita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita. Vuokaan: n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja) n. 1 dl fariinisokeria hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym. Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella. Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne. Ripottele fariinisokeri vuokaan. Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä. Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja t

SlowTV ja Helix-neulonta / SlowTV and Helix knitting

  Viime viikolla ei tullut kirjoitettua mitään. Olkapää kipuili siihen malliin, että näppäimistön näpyttelykin sattui. Sitten sain jostakin flunssan ja olo on ollut aika voimaton ja väsynyt. Sain koronarokotteen 14.4.21 mutta tuskin se vaikuttaa tähän flunssaan. 18.4 alkoi SVT lähettää jo kolmantena vuotena peräkkäin suurta hirvivaellusta (Stora Älgvandringen) Ruotsista. Hirvet ovat vaeltaneet kesälaitumille jo tuhansien vuosien ajan tätä samaa reittiä Pohjois- Ruotsissa Ångermanälven alueella. Lähetys jatkuu 9.5 asti mutta saattaa jatkua pitempäänkin. Viime vuonna taidettiin lähetystä jatkaa useammankin kerran, kun katsojat sitä toivoivat. Tätä kutsutaan slowTV:ksi, koska kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla ja on live seurantaa. Metsästä löytyy 29 kameraa ja kaapeleita on vedetty 17 km. Muutama yökamerakin löytyy. Svenska Yle areenasta kun seuraa ( tästä linkistä ) ei pysty kelaamaan taaksepäin mutta jos seuraa SVT:n puolelta ( tästä linkistä )  pääsee katsomaan edellisten päivien lähety

Riddari, appelsiinijuustokakku ja lihapiirakka / Riddari, orangecheesecake and meatpie

  Aloitetaan Riddari villapuserosta. Vihdoinkin se on valmis ja omistaja todella tyytyväinen. Onneksi kuvat otettiin lankalauantaina auringon paistaessa, sen jälkeen ei ole aurinko juuri näyttäytynyt.  Kyllä kannattaa ottaa paidan saajasta tarkat mitat, tästä tuli juuri sopiva, ei liian löysä, eikä tiukka. Ohjeesta otin koon XXL- silmukka- ja lankamäärät + 1 kerä ylimääräistä joka väriä. Vihaan sitä käsitöissä, että pitää miettiä koko ajan riittääkö lanka. Eihän kenelläkään ole samanlainen käsiala käsitöissä, joillakin on tiukempi ja toisilla löysempi ja se määrää myös langan menekkiä.  Ohjeesta poiketen tein niskaan lyhennettyjä kierroksia, näin erottaa puserosta kumpi on etu- ja kumpi takapuoli. Tämä ei erotu valmiista puserosta. Ohjeesta poikkesi myös hihojen pituus ja vartalon pituus. Hihojen pituus on M-koosta ja vartaloon lisäsin 9 cm enempi, mitä XXL-koossa oli. Harva meistä on täsmälleen ohjeiden mittojen mukainen. Tyttäreni sanoi, että puseron pitää olla niin pitkä, että kun k