Siirry pääsisältöön

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa.

Tässä ohje mitä itse käytän.

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.)
  • 150 g sulatettua voita.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita.


Vuokaan:

  • n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja)
  • n. 1 dl fariinisokeria
  • hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym.
Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella.
Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne.
Ripottele fariinisokeri vuokaan.
Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä.
Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja tasoita pinta.

Paista 175 asteessa n. 45 min. 

Kun kakku on paistunut kumoa se ulos vuokasta. Itse en odottele, vaan kumoan sen kuumana. Jos hieman viilenneenä olen kumonnut, niin monesti ne pohjalla olevat hedelmät ovat jääneet kiinni sinne pohjaan. Järkihän sen sanoo, että viiletessään rasva jähmettyy ja silloin ne hedelmät on kiinni siellä pohjassa. Eli kumoa kuumana.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SlowTV ja Helix-neulonta / SlowTV and Helix knitting

  Viime viikolla ei tullut kirjoitettua mitään. Olkapää kipuili siihen malliin, että näppäimistön näpyttelykin sattui. Sitten sain jostakin flunssan ja olo on ollut aika voimaton ja väsynyt. Sain koronarokotteen 14.4.21 mutta tuskin se vaikuttaa tähän flunssaan. 18.4 alkoi SVT lähettää jo kolmantena vuotena peräkkäin suurta hirvivaellusta (Stora Älgvandringen) Ruotsista. Hirvet ovat vaeltaneet kesälaitumille jo tuhansien vuosien ajan tätä samaa reittiä Pohjois- Ruotsissa Ångermanälven alueella. Lähetys jatkuu 9.5 asti mutta saattaa jatkua pitempäänkin. Viime vuonna taidettiin lähetystä jatkaa useammankin kerran, kun katsojat sitä toivoivat. Tätä kutsutaan slowTV:ksi, koska kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla ja on live seurantaa. Metsästä löytyy 29 kameraa ja kaapeleita on vedetty 17 km. Muutama yökamerakin löytyy. Svenska Yle areenasta kun seuraa ( tästä linkistä ) ei pysty kelaamaan taaksepäin mutta jos seuraa SVT:n puolelta ( tästä linkistä )  pääsee katsomaan edellisten päivien lähety

Riddari, appelsiinijuustokakku ja lihapiirakka / Riddari, orangecheesecake and meatpie

  Aloitetaan Riddari villapuserosta. Vihdoinkin se on valmis ja omistaja todella tyytyväinen. Onneksi kuvat otettiin lankalauantaina auringon paistaessa, sen jälkeen ei ole aurinko juuri näyttäytynyt.  Kyllä kannattaa ottaa paidan saajasta tarkat mitat, tästä tuli juuri sopiva, ei liian löysä, eikä tiukka. Ohjeesta otin koon XXL- silmukka- ja lankamäärät + 1 kerä ylimääräistä joka väriä. Vihaan sitä käsitöissä, että pitää miettiä koko ajan riittääkö lanka. Eihän kenelläkään ole samanlainen käsiala käsitöissä, joillakin on tiukempi ja toisilla löysempi ja se määrää myös langan menekkiä.  Ohjeesta poiketen tein niskaan lyhennettyjä kierroksia, näin erottaa puserosta kumpi on etu- ja kumpi takapuoli. Tämä ei erotu valmiista puserosta. Ohjeesta poikkesi myös hihojen pituus ja vartalon pituus. Hihojen pituus on M-koosta ja vartaloon lisäsin 9 cm enempi, mitä XXL-koossa oli. Harva meistä on täsmälleen ohjeiden mittojen mukainen. Tyttäreni sanoi, että puseron pitää olla niin pitkä, että kun k