Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa.
Tässä ohje mitä itse käytän.
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.)
- 150 g sulatettua voita.
Vuokaan:
- n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja)
- n. 1 dl fariinisokeria
- hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym.
Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne.
Ripottele fariinisokeri vuokaan.
Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä.
Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja tasoita pinta.
Paista 175 asteessa n. 45 min.
Kun kakku on paistunut kumoa se ulos vuokasta. Itse en odottele, vaan kumoan sen kuumana. Jos hieman viilenneenä olen kumonnut, niin monesti ne pohjalla olevat hedelmät ovat jääneet kiinni sinne pohjaan. Järkihän sen sanoo, että viiletessään rasva jähmettyy ja silloin ne hedelmät on kiinni siellä pohjassa. Eli kumoa kuumana.
Kommentit
Lähetä kommentti