1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
5 dl lämmintä vettä
10 dl vehnäjuhoja
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
Laita kulhoon lämmitetty vesi, sokeri ja kuivahiiva, sekoita.
Lisää jauhot, öljy ja lisää suola päällimmäiseksi.
Sekoita taikinaa, niin kauan, että ei enää tartu sormiin ja siitä muodostuu "pallo". Tarvittaessa lisää jauhoja pieni määrä kerrallaan. Pääasia, että ei enää tartu sormiin ja kulho näyttää lähes puhtaalta.
Kun taikina on kiinteä pallo anna koneen vaivata taikinaa n. 7-10 min.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile käsin tiukka ja kiinteä pallo.
Öljyä taikinakulho ja laita taikina kulhoon pohjapuoli ylöspäin, pyöräytä taikinaa ja käännä ympäri kulhossa (ei tartu kulhoon), peitä liinalla ja laita hellan päälle nousemaan. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen,
Taikinan noustua painele taikina alas ja kumoa pöydälle.
Muotoile taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi. Voit käyttää myös kaulinta.
Jaa taikina kolmeen osaan ja rullaa pitkiltä reunoilta patongiksi ja nipistele sauma kiinni.
Voitele kananmunalla (ei pakollista).
Tee viillot.
Laita patongit uuniin ja aseta uunin pohjalle metalliastiaan kuumaa vettä n.1dl ja suihkauta suihkepullosta vettä patonkien päälle. Auttaa rapean kuoren muodostumisessa.
Paista n. 25-30 min. (Ei tarvitse nostatusta)
Vinkki: Kun olet leikannut taikinalevyn kolmeen osaan, voit tässä vaiheessa laittaa haluamasi täytteen. Esim. valkosipulia, juustoraastetta, tuorejuustoa, yrttejä ym.
![]() |
Taikina valmiina levitykseen |
![]() |
Taikina jaettuna kolmeen osaan |
![]() |
Muotoillut patongit |
![]() |
Leikkauspinta |
Kommentit
Lähetä kommentti