Siirry pääsisältöön

Hyväntekeväisyyttä ja postipaketin aukaisu / Charity and unboxing

 

Kuulun Facebookissa Käsityölahjoitukset VKS:n vauvoille-ryhmään. Olen jo useana vuotena kutonut keskosille pipoja ja liivejä. Keskosille menevät asusteet ovat pieniä ja valmistuvat nopeasti, joten ovat mukavia välitöitä, kun muuta ei keksi. Nyt oli valmiina 5 liiviä ja turvalonkeroitakin oli jo kertynyt mukava määrä (unohdin laskea). Laitoin postiin maanantaina 22.3. Lisään kuvan myös pipoista, joita olen tehnyt. Niitä ei ollut nyt valmiina.

Liivin malli löytyy täältä: Marianna's Lazy Daisy Days

I belong to group in Facebook which makes all kind of things for babies and preemies to Vaasa Central Hospital. For many years I've been knitting or crocheting for preemies. Mainly gilets/bodywarmers/vest (what ever you want to call them), beanies and octopuses. Vests and beanies are so small that they are done in no time and they are easy enough to do when thinking my next project. Now I had 5 vests ready and quite many octopuses (forgot to count). I mailed them yesterday 22.3. I'm adding also picture of the beanies I'm usually knitting. I didn't have those this time.

Pattern for the vest you'll find here: Marianna's Lazy Daisy Days



Postipaketin aukaisu / Unboxing

Sain joululahjaksi lahjakortin Adlibrikseen. Olen odottanut jo kauan yhtä kirjaa uudestaan myyntiin mutta kyllästyin odottamaan ja tilasin sitten jotain muuta. Tänään hain postista paketin. Paketin saapuminen kesti 3 viikkoa, koska joitakin tilaamiani tuotteita ei ollut yhdessä varastossa. Katsotaanpa mitä laatikko sisältää. Seppo-neiti oli sitä mieltä, että paketti on hänen.

I got gift-card as Christmas present to shop called Adlibris. I've been waiting one book to be in store for quite some time. I got bored to waiting so I ordered something else. Today I got my parcel, it took 3 weeks to arrive cause some of the things I ordered were shipped from another storage. Lets see what I ordered. Ms.Seppo thinks that the box is for her.




Jeeeeeee!!!!! Siellä on kaksi kirjaa ja lankoja!

Yay!!!! There's two books and yarn!!!


Drops Cotton Merino. 50% Merinovillaa ja 50% puuvillaa. Näitä tilasin kahta väriä:
Forest Green nr.11 
Bordeaux nr.07. 
Lankaryhmä B, suositellut puikot 4,0 mm (US 6/G-6). Langan tiheys: 10x10 cm=21s x 28 kerrosta.
Tämä on ihanan pehmeän tuntuista lankaa.

Drops Cotton Merino. 50% Merino wool and 50% cotton. I ordered two colors:
Forest green (number 11)
Bordeaux (number 07)
Yarngroup B, preferred needle size is 4,0mm (US 6/G-6). Gauge is 10x10cm=21 sts x 28 rows.
This feels really soft.



Viking Garn Merino superfine. 100% Superwash Merino villa. 
Suositeltu puikkokoko om 3,5 mm/US 4. Langan tiheys: 22s = 10cm.
Näitä tilasin kolme eri väriä: 
Tumman punainen nr. 655
Turkoosi nr. 622
Roosa nr. 664
Tämä tuntuu hieman karheammalta kuin tuo Cotton Merino mutta kuitenkin pehmeältä. 

Viking Garn Merino superfine. 100% Superwash Merino wool. Preferred needles 3,5 mm/US 4. Gauge: 22sts = 10 cm.
I ordered  three colors:
Dark Red (655)
Turquoise (622)
Pale rose (664)
This doesn't feel as soft as Cotton Merino but still it's soft.



Islantilaisia neuleita-kirja (Védís Jónsdóttir). Lainasin ensin kirjastosta tämän kirjan tutustuakseni ja ajattelin sitten ostaa itselleni. Paljon erilaisia malleja, joita voisin kokeilla. 

Knitting with Icelandic wool (Védís Jónsdóttir). I borrowed this book from library and then I bought my own. It has nice patterns which I could try to knit.




Norjalaisia villapaitoja (Linka Neumann). Tämänkin lainasin ensin kirjastosta. Tässä oli paljon hienoja malleja.

I don't know if this book is available in English but it's about Norwegian sweaters. This had many beautiful patterns.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa. Tässä ohje mitä itse käytän. 3 kananmunaa 2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.) 150 g sulatettua voita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita. Vuokaan: n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja) n. 1 dl fariinisokeria hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym. Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella. Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne. Ripottele fariinisokeri vuokaan. Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä. Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja t

SlowTV ja Helix-neulonta / SlowTV and Helix knitting

  Viime viikolla ei tullut kirjoitettua mitään. Olkapää kipuili siihen malliin, että näppäimistön näpyttelykin sattui. Sitten sain jostakin flunssan ja olo on ollut aika voimaton ja väsynyt. Sain koronarokotteen 14.4.21 mutta tuskin se vaikuttaa tähän flunssaan. 18.4 alkoi SVT lähettää jo kolmantena vuotena peräkkäin suurta hirvivaellusta (Stora Älgvandringen) Ruotsista. Hirvet ovat vaeltaneet kesälaitumille jo tuhansien vuosien ajan tätä samaa reittiä Pohjois- Ruotsissa Ångermanälven alueella. Lähetys jatkuu 9.5 asti mutta saattaa jatkua pitempäänkin. Viime vuonna taidettiin lähetystä jatkaa useammankin kerran, kun katsojat sitä toivoivat. Tätä kutsutaan slowTV:ksi, koska kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla ja on live seurantaa. Metsästä löytyy 29 kameraa ja kaapeleita on vedetty 17 km. Muutama yökamerakin löytyy. Svenska Yle areenasta kun seuraa ( tästä linkistä ) ei pysty kelaamaan taaksepäin mutta jos seuraa SVT:n puolelta ( tästä linkistä )  pääsee katsomaan edellisten päivien lähety

Riddari, appelsiinijuustokakku ja lihapiirakka / Riddari, orangecheesecake and meatpie

  Aloitetaan Riddari villapuserosta. Vihdoinkin se on valmis ja omistaja todella tyytyväinen. Onneksi kuvat otettiin lankalauantaina auringon paistaessa, sen jälkeen ei ole aurinko juuri näyttäytynyt.  Kyllä kannattaa ottaa paidan saajasta tarkat mitat, tästä tuli juuri sopiva, ei liian löysä, eikä tiukka. Ohjeesta otin koon XXL- silmukka- ja lankamäärät + 1 kerä ylimääräistä joka väriä. Vihaan sitä käsitöissä, että pitää miettiä koko ajan riittääkö lanka. Eihän kenelläkään ole samanlainen käsiala käsitöissä, joillakin on tiukempi ja toisilla löysempi ja se määrää myös langan menekkiä.  Ohjeesta poiketen tein niskaan lyhennettyjä kierroksia, näin erottaa puserosta kumpi on etu- ja kumpi takapuoli. Tämä ei erotu valmiista puserosta. Ohjeesta poikkesi myös hihojen pituus ja vartalon pituus. Hihojen pituus on M-koosta ja vartaloon lisäsin 9 cm enempi, mitä XXL-koossa oli. Harva meistä on täsmälleen ohjeiden mittojen mukainen. Tyttäreni sanoi, että puseron pitää olla niin pitkä, että kun k