Siirry pääsisältöön

Pipo päähän pakkasella / Wear your beanie

Talviolympialaiset alkoivat 4.02.2022 ja katse on tiiviisti televisiossa kiinni. Silloin pitää tehdä sellaisia käsitöitä, joissa ei tarvitse seurata kaavioita ja laskea silmukoita koko ajan. Mikä onkaan parempi kuin PIPO? No, ehkä perusvillasukat 😀. Tähän mennessä Suomen urheilijat ovat saaneet yhden kullan, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Onnittelut!!! Nyt niihin pipoihin.

-------------------------------------------------------------------

Winterolympics started 4.02.2022 and my eyes are fixed on TV. Then you need something easy to knit. Something where you don't need to follow pattern and count stitches. What is better than BEANIE? Well, maybe simple everyday woolen socks 😀. So far Finnish athletes has gotten 1 gold, 2 silver and 3 bronze. Congratulations!!! Now to the beanies.

Oslo-pipo / Oslo hat

En koskaan seuraa trendejä ja ole mukana, kun jostain tulee ns."hitti" Tämä taisi olla suuri hitti 2018.
Ostin nyt sitten ohjeen ja tein heti kaksi. Kuvien alle annan jotain vinkkejä, koska pipot ovat eri langoilla tehdyt, näin muistan myös itse mitä tein, jos teen vielä lisääkin. Jos haluat todella lämpimän pipon, niin ehdottomasti tämä on sellainen. Tähän on myös suomenkielinen ohje. Oslo-pipo

---------------------------------------------------------------------
I'm never following trends and what is the "THING" just now. This hat was huge "thing" 2018. I bought this pattern just now and I made two hats right away. Under the pics I've written some tips, cause they are made from different yarns. This way it is a note for myself too, when I want to knit some more with this pattern. If you need a really warm hat, this is the one!! You can find pattern from here 

Tämä pipo on tehty Drops Alpaca langasta (luonnonvalkoinen) kaksinkertaisena. Lankaa meni 3 kerää, vähän jäi yli. Käytin 3 mm/ 40 cm pyöröpuikkoja, kavennukset 3 mm sukkapuikoilla. Aloituksessa oli 112 silmukkaa. Ohjeessa sanotaan, että kun taite tehdään, niin pitäisi kutoa vielä 2 cm sileää ennen työn kääntämistä. Suosittelen kutomaan 3 cm (minkä tein tuossa alempana kuvassa olevassa pipossa), taite-kohdasta tulee nätimpi. Tästä tuli M-koolla tehdessä tiukahko mutta venyy varmaan jonkin verran käytössä.
---------------------------------------------------------------------
This beanie is made from Drops Alpaca (nature-white) using the yarn double. This took 3 skeins. I used 3 mm / 40 cm circular needles + 3 mm double pointed needles in size M, casting 112 stitches. When the pattern says you need to knit 2 cm  stockinette after the cast-on edge has been knitted  together, knit 3 cm! (I did that with the green beanie). This was little tight on my head but I'm sure it'll stretch in use.


Tämä pipo on tehty Filcolana Pernilla (väri 808) langalla (100% peruvian highland wool) yksinkertaisella langalla ja kaverina on Filcolana Tilia (väri 327, 70% kid mohair, 30% silk). Koko on L ja aloituksessa 120 silmukkaa. Pernillaa meni 2 kerää ja Tiliaa meni vähän yli 1 kerä. Käytin 3 mm/40 cm pyöröpuikkoja, kavennukset 3 mm sukkapuikoilla. Alemmassa kuvassa näkyy miltä pipo näyttää kun taite ei ole vielä käännetty. Taitekohdan reunasta kudoin 14 cm ennen kärkikavennuksia (poikkesin 1cm ohjeesta). Tässä kudottu 3cm tuota taitekohtaa.
---------------------------------------------------------------------
This beane is made from Filcolana Pernilla, use one yarn, (color 808), 100% peruvian highland wool and Filcolana Tilia, use one yarn, (color 327) 70% kid mohair / 30% silk. I used 2 skeins of Pernilla and little over 1 skein of Tilia. Size is L and casted 120 stitches. I used size 3 mm /40 cm circular needles + 3 mm double pointed needles for the crown.
In the picture below you can see how it looks when the edge is not folded. From that folding point I knitted 14 cm before decreases (differs 1 cm from the pattern). Here I have knitted 3 cm that folding point.

Tästä piposta tuli aivan ihanan pehmeä ja silkkisen tuntuinen. On myös lämmin. L-koko tuntui ainakin minun päähän istuvammalta ja minulla on kuitenkin aika pieni pää 😁.
-------------------------------------------------------------------
This beanie is lovely soft and has silky feel. This is also very warm. L-size fits on my head really well and I have small head.  😁

Simple Cable Beanie

Tämä pipo on myös helppo tehdä. Pienen twistin tähän pipoon tekee reunassa oleva lyhyt palmikkokuvio. Nämä on tehty Hobbii Colorina (80% akryyli, 20% villa), värit 2 (sinertäväsävyiset) ja 7 (harmaasävyiset). Puikkoina on ollut 3 mm- 4 mm / 100 cm pyöröpuikot, looppaamalla. Ohje on maksullinen Simple Cable Beanie.
Tämä lanka on pehmoinen ja silkkisen tuntuinen. Langassa on pieni metallin hohto. En suosittele aloittelijoille, koska "halkeaa" helposti. Lanka ei myöskään ole tasaisen paksu, vaan paksuus vaihtelee. Lanka on riittoisa, 50g kerästä tuli 3 pipoa. Tämä on sellainen vuoden ympäri pidettävä pipo. Joustava ja kevyt. En kuitenkaan ole näitä kaikkia tehnyt Olympialaisten aikana, siniset on tehty jo viime syksynä.
--------------------------------------------------------------------------
This beanie is easy to knit. Short cable on the edge gives something extra to this beanie. I've used Hobbii Colorina (80% acrylic, 20% wool). Colors I used were 2 (bluish) and 7 (grayish). I used 100 cm circular needles varying from 3 mm to 4 mm, technique I used was magic loop. You can find this pattern from here Simple Cable Beanie (not free).
This yarn is soft and has silky feel and has nice metallic shine. I don't recommend this yarn for beginners cause it splits really easily. It does not have even thickness. Yarn is very sufficient, from one 50 g skein I got 3 beanies and only little leftover. 
This is the kind of beanie you can wear year around. Very flexible and light.
Blue beanies I've already done last autumn.



I Can't Control My Brain

Tämä on myös maksullinen ohje I can't control my brain
Lankana Hobbii Colorina (kuten tuossa yläpuolella olevassa). 3,25 mm/100 cm pyoröpuikot, looppaamalla. Aloitukseen 124 silmukkaa ja 19 cm korkea ennen kavennuksia. Näitä teen varmaan lisääkin. Helppo malli, erittäin joustava pipo, jota voi pitää vuoden ympäri, riippuen tietysti langasta.
--------------------------------------------------------------------------
This is also made from Hobbii Colorina (as above). I used 3,25 mm / 100 cm circular needles with magic loop technique. Casting 124 stitches and knitted 19 cm before crown decreases. I'm probably going to knit more of these. It's easy to knit, very flexible and you can wear this year around, depends of the yarn used.


Pakollinen kissakuva 😻 Mandatory cat picture


Kissoille maistuu ohra. kuvassa siskokset Siiri ja Piri.
--------------------------------------------------------------------
Sisters Siiri and Piri enjoying the barley.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa. Tässä ohje mitä itse käytän. 3 kananmunaa 2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.) 150 g sulatettua voita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita. Vuokaan: n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja) n. 1 dl fariinisokeria hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym. Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella. Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne. Ripottele fariinisokeri vuokaan. Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä. Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja t

SlowTV ja Helix-neulonta / SlowTV and Helix knitting

  Viime viikolla ei tullut kirjoitettua mitään. Olkapää kipuili siihen malliin, että näppäimistön näpyttelykin sattui. Sitten sain jostakin flunssan ja olo on ollut aika voimaton ja väsynyt. Sain koronarokotteen 14.4.21 mutta tuskin se vaikuttaa tähän flunssaan. 18.4 alkoi SVT lähettää jo kolmantena vuotena peräkkäin suurta hirvivaellusta (Stora Älgvandringen) Ruotsista. Hirvet ovat vaeltaneet kesälaitumille jo tuhansien vuosien ajan tätä samaa reittiä Pohjois- Ruotsissa Ångermanälven alueella. Lähetys jatkuu 9.5 asti mutta saattaa jatkua pitempäänkin. Viime vuonna taidettiin lähetystä jatkaa useammankin kerran, kun katsojat sitä toivoivat. Tätä kutsutaan slowTV:ksi, koska kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla ja on live seurantaa. Metsästä löytyy 29 kameraa ja kaapeleita on vedetty 17 km. Muutama yökamerakin löytyy. Svenska Yle areenasta kun seuraa ( tästä linkistä ) ei pysty kelaamaan taaksepäin mutta jos seuraa SVT:n puolelta ( tästä linkistä )  pääsee katsomaan edellisten päivien lähety

Riddari, appelsiinijuustokakku ja lihapiirakka / Riddari, orangecheesecake and meatpie

  Aloitetaan Riddari villapuserosta. Vihdoinkin se on valmis ja omistaja todella tyytyväinen. Onneksi kuvat otettiin lankalauantaina auringon paistaessa, sen jälkeen ei ole aurinko juuri näyttäytynyt.  Kyllä kannattaa ottaa paidan saajasta tarkat mitat, tästä tuli juuri sopiva, ei liian löysä, eikä tiukka. Ohjeesta otin koon XXL- silmukka- ja lankamäärät + 1 kerä ylimääräistä joka väriä. Vihaan sitä käsitöissä, että pitää miettiä koko ajan riittääkö lanka. Eihän kenelläkään ole samanlainen käsiala käsitöissä, joillakin on tiukempi ja toisilla löysempi ja se määrää myös langan menekkiä.  Ohjeesta poiketen tein niskaan lyhennettyjä kierroksia, näin erottaa puserosta kumpi on etu- ja kumpi takapuoli. Tämä ei erotu valmiista puserosta. Ohjeesta poikkesi myös hihojen pituus ja vartalon pituus. Hihojen pituus on M-koosta ja vartaloon lisäsin 9 cm enempi, mitä XXL-koossa oli. Harva meistä on täsmälleen ohjeiden mittojen mukainen. Tyttäreni sanoi, että puseron pitää olla niin pitkä, että kun k