Siirry pääsisältöön

Ensimmäinen blogipostaukseni

 

Miksi Blogi? 

(scroll ⬇ for English)

Minulta on monesti kysytty onko minulla blogia, joten ajattelin sitten aloittaa nyt. Yksi syy  blogin tekemiseen on se, että Facebook uudistui ja sen jälkeen se ei ole toiminut haluamallani tavalla.

Mitä kerron blogissani?

Tässä blogissa tulen kertomaan kaikesta mitä touhuan kotona ja mikä minua kiinnostaa tai innostaa. Kuten esim. käsityöt, helmistä tehdyt korut, leivonta, ruuan laittaminen, musiikki ja luonto. Kissoja ei sovi unohtaa, niitä löytyy kotona 4. Seuraan paljon myös rikostarinoita maailmalta.

Olen itseoppinut käsitöiden harrastaja. Kouluaikojen käsitöistä ei juuri ole puhuttavaa, eikä näytettävää. Olin yksinkertaisesti huono. Vähän yli 20 vuotiaana innostuin virkkaamaan. Virkattuja pitsiliinoja valmistui kuin liukuhihnalta. Sitten kun sain ensimmäisen lapseni innostuin myös ompelemisesta ja ompelin paljon vaatteita lapsilleni. Samalla innostuin sitten kutomisestakin. Nykyään sujuu kutomiset, virkkaukset, ompelut ilman suurempia vaikeuksia. Youtube on suuri innoittaja ja sieltä useimmiten löydän malleja mitä haluan kokeilla tehdä. Pinterest on myös ehtymätön ideavarasto.

Helmitöistä innostuin, kun tyttäreni toi koulusta lasihelmistä tekemänsä krokotiilin. Helmitöitä tulette näkemään aina silloin tällöin tässä blogissa.

Leipomisesta pidän paljon ja nuorena luin ammattikoulussa leipuriksi. Leipomossa työskentely jäi n. 5 vuoteen, koska en ole aamuihminen. Leipominen jäi sitten mukavaksi harrastukseksi. Eli kokeilemiani reseptejäkin tulette näkemään blogissani.

Ruuan tekemisestä pidän myös ja olen innokas kokeilemaan uusia reseptejä ja tuunailen niitä oman maun mukaan.

Musiikki on ollut elämässäni aina mukana. Kuoroissa olen laulanut lapsesta saakka. Olen soittanut pianoa ja haitaria. Isäni oli hyvä haitarin soittaja ja siitä innostuin sitten itsekin. Ensimmäisen haitarin sain 6 vuotiaana. Kuuntelen myös paljon musiikkia. Aika lailla monipuolisesti. On helpompaa luetella mistä musiikista en pidä, esim. rap, hip-hop ja jazz. Maailmassa on paljon hienoa musiikkia.

Luonto on tärkeä minulle. Pidän sienestämisestä ja ihan muuten vain metsässä kulkemisesta. Meren ranta on tärkeä minulle. Siellä istun ja reantoudun. Onkimisesta pidän myös. Mikä onkaan parempaa, kuin itse ongitut savustetut ahvenet?

29 vuota olin kaksivuorotöissä muovitehtaalla, jonka jouduin lopettamaan pahan olkapään nivelrikon takia. Nivelrikko haittaa kyllä paljon kutomista ja virkkaamista, tahti on paljon hitaampi kuin ennen mutta ei minulla kiire ole. Haitarin soiton jouduin lopettamaan kokonaan.


---------------------------------------------------------------------------

Why Blog?

I've been asked many times do I have blog, so I thought that I would start it now. One reason for starting a blog is that when Facebook updated it hasn't been working as I want it to work.

What will I tell in my blog?

In this blog I'm going to tell you about the things I do at home and what I am interested and what inspires me. Example: handicraft, beaded jewelry, baking, cooking, music and nature. Won't forget my cats which I have 4 at home. I'm also interested of true crimes.

I'm self-learned  amateur handicrafter. The things I did at school, I can't really mention them and there's nothing to show. I was really bad at them. When I was little over 20 years old I started to crochet doilies. When I had my first child I started to sew clothes for my children. Then I got inspired of knitting too. Nowadays I can knit, crochet and sew  without problems. Youtube and Pinterest are big inspiration for me and from those places I'm looking for patterns.

I was interested in beaded jewelry when my daughter came home from school with beaded lizard she made (about 15 years ago). Beaded jewelry you're going to see in this blog now and then.

I like baking a lot. At vocational school I studied for baker. I worked at bakery only about 5 years, cause I'm not a morning person. Now it's only a hobby. So, I might share some recipes here too.

I like cooking and I'm eager to try new recipes and many times I alter them for my liking.

Music has been always in my life. I've been singing in choirs from my childhood. I've played piano and accordion. My dad was very good accordionist and I inspired from that. I got my first accordion when I was 6 years old. I'm listening lots of music, almost all kind of music. It's easier to say what music I don't like, they are rap, hip-hop and jazz. World is full of beautiful music.

Nature is very important to me. I like picking mushrooms and sometimes I just go for a walk in the forests. Sea is important to me. I love to go to beach and just sit and relax. I like fishing, with fishing pole. There's no better thing than smoked perches.

I worked at plastic-factory for 29 years in two sifts. I had to quit my work cause I have bad arthritis in my right shoulder. Arthritis is somewhat hindering my knitting and crocheting, I'm slower than before but I'm not in hurry. I had to stop playing accordion completely.

PS: All baking and cooking recipes are going to be in Finnish due to different measure units.



Kommentit

  1. Melkein sama Blogi nimi. Mulla viimeinen sana on riemua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka hauska yhteensattuma :D . Sukulaiset vissiin ajattelee samalla lailla. Olen käynyt lukemassakin blogiasi. Laitatko linkin, kun haulla ei löydy, niin laitan seurantaan.

      Poista
    2. kahvipussi.blokspot.com
      Tulikohan oikein?

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa. Tässä ohje mitä itse käytän. 3 kananmunaa 2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.) 150 g sulatettua voita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita. Vuokaan: n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja) n. 1 dl fariinisokeria hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym. Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella. Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne. Ripottele fariinisokeri vuokaan. Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä. Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja t

SlowTV ja Helix-neulonta / SlowTV and Helix knitting

  Viime viikolla ei tullut kirjoitettua mitään. Olkapää kipuili siihen malliin, että näppäimistön näpyttelykin sattui. Sitten sain jostakin flunssan ja olo on ollut aika voimaton ja väsynyt. Sain koronarokotteen 14.4.21 mutta tuskin se vaikuttaa tähän flunssaan. 18.4 alkoi SVT lähettää jo kolmantena vuotena peräkkäin suurta hirvivaellusta (Stora Älgvandringen) Ruotsista. Hirvet ovat vaeltaneet kesälaitumille jo tuhansien vuosien ajan tätä samaa reittiä Pohjois- Ruotsissa Ångermanälven alueella. Lähetys jatkuu 9.5 asti mutta saattaa jatkua pitempäänkin. Viime vuonna taidettiin lähetystä jatkaa useammankin kerran, kun katsojat sitä toivoivat. Tätä kutsutaan slowTV:ksi, koska kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla ja on live seurantaa. Metsästä löytyy 29 kameraa ja kaapeleita on vedetty 17 km. Muutama yökamerakin löytyy. Svenska Yle areenasta kun seuraa ( tästä linkistä ) ei pysty kelaamaan taaksepäin mutta jos seuraa SVT:n puolelta ( tästä linkistä )  pääsee katsomaan edellisten päivien lähety

Riddari, appelsiinijuustokakku ja lihapiirakka / Riddari, orangecheesecake and meatpie

  Aloitetaan Riddari villapuserosta. Vihdoinkin se on valmis ja omistaja todella tyytyväinen. Onneksi kuvat otettiin lankalauantaina auringon paistaessa, sen jälkeen ei ole aurinko juuri näyttäytynyt.  Kyllä kannattaa ottaa paidan saajasta tarkat mitat, tästä tuli juuri sopiva, ei liian löysä, eikä tiukka. Ohjeesta otin koon XXL- silmukka- ja lankamäärät + 1 kerä ylimääräistä joka väriä. Vihaan sitä käsitöissä, että pitää miettiä koko ajan riittääkö lanka. Eihän kenelläkään ole samanlainen käsiala käsitöissä, joillakin on tiukempi ja toisilla löysempi ja se määrää myös langan menekkiä.  Ohjeesta poiketen tein niskaan lyhennettyjä kierroksia, näin erottaa puserosta kumpi on etu- ja kumpi takapuoli. Tämä ei erotu valmiista puserosta. Ohjeesta poikkesi myös hihojen pituus ja vartalon pituus. Hihojen pituus on M-koosta ja vartaloon lisäsin 9 cm enempi, mitä XXL-koossa oli. Harva meistä on täsmälleen ohjeiden mittojen mukainen. Tyttäreni sanoi, että puseron pitää olla niin pitkä, että kun k