Teen usein tätä piirakkaa, kun kaupassa on punaisella lapulla kylmäsavulohta. Pohjan teen joskus itse mutta kun laiskottaa, niin ostan valmiin piirakkataikinan. Jos käytät pakastettuja kasviksia, niin esipaista pisteltyä pohjaa noin 10 min 225 asteessa. Ainesten määrät ovat melkolailla vapaavalintaisia, riippuu siitä minkä kokoisena teet piirakan. Tällä kertaa piirakka oli puolikkaan uunipellillisen kokoinen, joten kermaviili-kermaseos oli kaksinkertainen.
- Valmis piirakkataikina (suolainen)
Täyte
- kasvissekoitus, tuoreita tai pakastettuja, ihan mikä tahansa sekoitus
- kylmäsavulohta
- sipulia/purjoa
- tomaattia siivuina
- fetaa/salaattijuustokuutioita
- suolaa
- mustapippuria
- tilliä
- sitruunamehua
- 2 kananmunaa
- 1dl kermaa
- purkki kermaviiliä
- juustoraastetta
Ruskista pilkottu sipuli. Jos käytät purjoa, niin lisää purjo tomaatin päälle.
Kaulitse piirakkapohja piirakkavuokaan/uunipellille.
Esipaista pistelty pohja, jos käytät pakastevihanneksia 10-15 min.
Levitä pohjan päälle kasvikset ja ruskistettu sipuli, mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä kylmäsavulohi viipaleet ja ripottele tilliä päälle ja ripsauttele sitruunamehua.
Viipaloi tomaatti ja laita lohen päälle.
Lisää feta/salaattijuustokuutiot.
Laita juustoraaste päällimmäiseksi.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää kermaviili ja kerma: vispaa sekaisin ja kaada piirakan päälle.
Paista uunissa n. 30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti