Siirry pääsisältöön

Kylmäsavulohipiirakka

 


Teen usein tätä piirakkaa, kun kaupassa on punaisella lapulla kylmäsavulohta. Pohjan teen joskus itse mutta kun laiskottaa, niin ostan valmiin piirakkataikinan. Jos käytät pakastettuja kasviksia, niin esipaista pisteltyä pohjaa noin 10 min 225 asteessa. Ainesten määrät ovat melkolailla vapaavalintaisia, riippuu siitä minkä kokoisena teet piirakan. Tällä kertaa piirakka oli puolikkaan uunipellillisen kokoinen, joten kermaviili-kermaseos oli kaksinkertainen.

  • Valmis piirakkataikina (suolainen)

Täyte

  • kasvissekoitus, tuoreita tai pakastettuja, ihan mikä tahansa sekoitus
  • kylmäsavulohta
  • sipulia/purjoa
  • tomaattia siivuina
  • fetaa/salaattijuustokuutioita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • 2 kananmunaa
  • 1dl kermaa
  • purkki kermaviiliä
  • juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 225 astetta.
Ruskista pilkottu sipuli. Jos käytät purjoa, niin lisää purjo tomaatin päälle.
Kaulitse piirakkapohja piirakkavuokaan/uunipellille.
Esipaista pistelty pohja, jos käytät  pakastevihanneksia 10-15 min.
Levitä pohjan päälle kasvikset ja ruskistettu sipuli, mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä kylmäsavulohi viipaleet ja ripottele tilliä päälle ja ripsauttele sitruunamehua.
Viipaloi tomaatti ja laita lohen päälle.
Lisää feta/salaattijuustokuutiot.
Laita juustoraaste päällimmäiseksi.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää kermaviili ja kerma: vispaa sekaisin ja kaada piirakan päälle.
Paista uunissa n. 30 min.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen blogipostaukseni

  Miksi Blogi?  (scroll ⬇ for English) Minulta on monesti kysytty onko minulla blogia, joten ajattelin sitten aloittaa nyt. Yksi syy  blogin tekemiseen on se, että Facebook uudistui ja sen jälkeen se ei ole toiminut haluamallani tavalla. Mitä kerron blogissani? Tässä blogissa tulen kertomaan kaikesta mitä touhuan kotona ja mikä minua kiinnostaa tai innostaa. Kuten esim. käsityöt, helmistä tehdyt korut, leivonta, ruuan laittaminen, musiikki ja luonto. Kissoja ei sovi unohtaa, niitä löytyy kotona 4. Seuraan paljon myös rikostarinoita maailmalta. Olen itseoppinut käsitöiden harrastaja. Kouluaikojen käsitöistä ei juuri ole puhuttavaa, eikä näytettävää. Olin yksinkertaisesti huono. Vähän yli 20 vuotiaana innostuin virkkaamaan. Virkattuja pitsiliinoja valmistui kuin liukuhihnalta. Sitten kun sain ensimmäisen lapseni innostuin myös ompelemisesta ja ompelin paljon vaatteita lapsilleni. Samalla innostuin sitten kutomisestakin. Nykyään sujuu kutomiset, virkkaukset, ompelut ilman su...

Pannupulla

 Pannupulla Tästä tulee uunipellin kokoinen 8 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 4 tl leivinjauhetta 4 tl kardemummaa 2 tl vaniljasokeria 1 tl suolaa 200 g voita 4 dl maitoa 2 kananmunaa Raesokeria Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen Sulata voi Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat aineet Lisää maito, munat ja sulatettu voi Sekoita nopsaan, älä vaivaa Levitä taikina uunipannulle ja ripottele päälle raesokeria Paista n.25-30 min Päälle voit myös laittaa vähän mitä haluat, jos haluat vähän extraa. Esim. hilllonokareita, rusinoita, hedelmän paloja, kuivattuja hedelmiä, mantelilastuja.

Keikauskakku

 Keikauskakku on varmaankin sellainen"retrokakku". Mitä se haittaa?!?! Ei yhtään mitään. Monesti "retro"-ohjeet ovat todella hyviä ja käytännöllisiä. Keikauskakku on siitä hyvä, että siihen käy ihan mitkä tahansa hedelmät. Itse käytän ihan tavallista alumiinista pyöreää kakkuvuokaa. Tässä ohje mitä itse käytän. 3 kananmunaa 2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl nestettä (maitoa, ananaspurkin mehu, kerma, vesi, kahvi ym.) 150 g sulatettua voita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää neste ja sulatettu voi. Sekoita. Vuokaan: n. 50 g voita (palasina tai juustohöylällä otettuja ohuita lastuja) n. 1 dl fariinisokeria hedelmiä: omenaa, luumua, ananasta, persikkaa, säilöttyjä kirsikoita ym. Voitele kakkuvuokan reunat ja jauhota. Pohjaa ei tarvitse voidella. Laita vuokan pohjalle voi palasia sinne tänne. Ripottele fariinisokeri vuokaan. Peitä vuokan pohja valitsemillasi hedelmillä. Kaada kakkutaikina hedelmien päälle ja t...